Hva kan vi hjelpe deg med?

Vi vil gjerne høre fra deg hvis du har spørsmål eller henvendelser om våre tjenester og produkter! Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang.

Ofte stilte spørsmål

Kan vi vaske ultralydproben med sprit?

Vi anbefaler ikke spritbasert rengjøring da dette vil tørke ut silikon flaten på proben etter en tids bruk.  I enkelte tilfeller hvor sprit er eneste løsning, går det helt fint.  Men etter hver behandling anbefaler vi «ikke sprit» baserte våtservietter.

Jeg får bare en runding på measure når jeg skal måle avstand.  Hva gjør jeg galt?

Trykk en gang på «measure» knotten, du får kryss.  Trykk 2 ganger og du får sirkulær måleenhet.  Trykk en gang til for å få tilbake krysset.

Må jeg slå av maskinen på slutten av dagen?

Du trenger ikke slå av maskinen, men det er en god vane å gjøre dette ettersom Windows som ligger i bakgrunn samler en del midlertidige filer som slettes ved en restart.  Anbefaler derfor å slå av 1 gang pr. døgn.

Vår trykkbølge virker ikke. Kompressoren går, pistolen skyter, men det gir ikke trykk?

Prøv å skru av tuppen, rengjør for gel, trykk en strikkepinne e.l. inn på kulen i applikatoren og se om den er løs. Se om gummipakningene er på plass, evt. erstatt med nye fra posen som følger med maskinen.

Har dere Standby på ultralyd maskinene.

Vi har begge deler.  Foreløpig er det ikke standby på Alpinion, men de er svært lydsvake og har oppstart under minuttet.  GE Versana har standby på de fleste modeller og er i tillegg nesten uten lyd.

Hvor lang garanti er det på produktene?

Garantitiden er

2 år på Alpinion - kan kjøpe inntil 5 år

3 år på GE Ultralyd - kan kjøpe inntil 5 år

2 år på trykkbølge