
Nasjonalt ultralyd seminar i Stavanger
BMS/Pfizer i samarbeide med Akuttlegene og Enimed arrangerer for 3dje gang dette svært populære kurset hvor deltakere fra hele landet ønsker å delta. Spørsmålet blir da:
«Ønsker du å bli bedre på ultralyd?»
Meld deg på:
Det nasjonale ultralydseminaret
Begrenset med plasser – «førstemann til mølla» prinsippet gjelder.
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger, Olav V`s gt. 3
Lørdag 26. august- søndag 27.august
Kl. 12.00 – 17.20 og 09.00 -15.00
Påmelding via QR kode eller linken under:
FOREDRAGSHOLDERE/INSTRUKTØRER
Lars Petter Bjørnsen
Overlege og spesialist i akutt- og mottaksmedisin ved St. Olavs hospital. Førsteamanuensis ved NTNU og utdanningsansvarlig innen akutt- og mottaksmedisin. Kursleder for kurs i akuttmedisinsk ultralyd og styremedlem i Norsk forening for ultralyddiagnostikk (NFUD)
Nils Petter Oveland
Anestesilege ved luftambulansen Stavanger og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Daglig leder i Safeguard Medical Nordic.
Viktoria Vatsvåg
Ultralydinstruktør Safeguard Medical Nordic, sonograf ved Evida Stavanger og stipendiat Helsefakultetet Universitetet i Stavanger.
Øistein Rønneberg Mjelva
Avdelingsoverlege akuttmottak Stavanger Universitetssykehus, spesialist i akutt- og mottaksmedisin, PhD.
Lars Erik Laugsand
Overlege, spesialist i indremedisin og akutt og mottaksmedisin, Akutten,
St. Olavs hospital.
Canh Le Nygaard
Spesialist i allmennmedisin, fastlege Stallbakken, Rælingen. Leder Forening for Ultralyd i Allmennpraksis. Forskning og undervisning i klinisk ultralyd diagnostikk for allmennleger og medisinstudenter.
Jarle Jortveit
Kardiolog PhD, Sørlandet sykehus Arendal og medisinsk leder ECG247
Tine Poole
Fagansvarlig lege ved Oslo Hodepinesenter Styreleder pasientforbundet Hodepine Norge.
PRAKTISK GJENNOMFØRING
8 timer aktiv undervisning eller hands-on (12 timer inkl. forberedelser med bl.a. webinarer)
Kurset fokuserer på praktisk trening i bruk av fokusert akuttmedisinsk ultralyd på «pasienter» (friske markører) og modeller. Det forutsetter at deltakerne har gjennomgått anbefalte læringsaktiviteter i form av webinarer før kursets start. Link til disse vil bli sendt på e-post.
Etter en kort introduksjon først på kursdagene vil deltakerne deles i 7 grupper som roterer på 7 ulike praktiske stasjoner. Kurset gjennomføres over to dager. Kurset avsluttes uten kursprøve.
Etter gjennomgått kurs skal deltakerne ha grunnleggende kunnskap om bruksområder og begrensninger i bruk av akuttmedisinsk ultralyd (POCUS). Deltakerne skal ha praktiske ferdigheter i håndtering av ultralydapparater ved vurdering av akutt syke eller skadde pasienter. Fokus for kurset er å gjenkjenne åpenbar patologi ved målrettet ultralyd av hjertet og lunger, avdekking av blødning ved traume og relevante bruksområder for fokusert ultralyd i den akutte settingen.
Det er ønskelig at deltagerne forbereder seg faglig forut for kurset slik at mest mulig tid kan benyttes til praktiske ferdigheter og hands-on trening. Deltagerne vil få utdelt link til ultralydwebinarer med relevant faglig innhold. Det finnes en rekke nettbaserte ressurser som er anvendelige for innføring i fokusert akuttmedisinsk ultralyd i henhold til de overnevnte læringsmål.
Praktiske stasjoner vil bli:
Stasjoner Dag 1
1 Hjertet
2 Lunger
3 Urinveier
4 Store kar
5 Galleblære
6 Praktisk EKG
Stasjoner Dag 2
7 DVT
8 Praktiske kasiustikker 9 RUSH
10 Praktiske prosedyrer 11 Obstetrikk
12 Praktisk EKG
Detaljer
Start:
august 26, 12:00
Slutt:
august 27, 15:00
Lokasjon
Sted:
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Adresse:
Olav V´s gt. 3
Stavanger,
Norge